Več kot 80 % mačk in psov ima po treh letih življenja težave z zobmi

Zakaj uporabljati encimski gel za nego zob OROZYME?
Več kot 80 % mačk in psov ima po treh letih življenja težave z zobmi.
Parodontalna bolezen je najpogostejša bolezen pri mačkah in psih. V skrajnem primeru vodi tudi do izpada zob, do katerega pride zaradi močnih poškodb dlesni in samih zob.
Ena izmed posledic parodontalne bolezni je nalaganje oblog, kar privede do vnetja dlesni. S tem je bakterijam omogočen lažji vdor v telo, kar lahko pripelje do težav z notranjimi organi.
Orozyme encimski gel je izjemno učinkovit, saj krepi delovanje encimov, tiocianitov in laktoperoksidaze v slini in zavira razvoj bakterij.
Izkušeni strokovnjaki s področja veterinarstva pritrjujejo dejstvu, da OROZYME encimski gel dokazano zagotavlja zagotavlja zdravje zob in ustne votline mačk in psov, osveži njihov zadah in izboljšuje splošno dobro počutje vaših hišnih ljubljenčkov.
Povzeto po spletni strani Orozyme.si

Mačka je karnivor=mesojed, zato je zanjo primerno najbolj le surovo meso z dodatki drobovine.

Ker mi je slučajno ena od stran poslala kako naseklja sama meso za svoja mačkončka, bom delila z vami 🙂, saj se morate zavedati, da je res pomembno da je meso, narezano na drobne koške, saj večina muc golta, pljuča ,ki so del recepture pa so zelo elastična, in tudi z zvečenjem jih težje razgrizejo 🙂…s tem boste preprečili morebitno davljenje in posledično bruhanje…😉
Saj bo šlo (Y) imate le enega ali dva mačkončka 🙂 🙂,….če imate možnost mletja priporočam mletje, vendar, kot veste je potrebno tako pri sekljanju ali mletju odstraniti vso morebitno mascobo iz pljuč, mesa ali srčka…pri rezanju je potrebno odstraniti še dihalne cevke, ki jih mucki ne morejo razgristi, pri mletju pa lahko ti ostanejo, saj se popolnoma zmeljejo. 🙂…In seveda res kupite samo sveže.
Hrana je zelo pomembna za vašega mačkončka, saj vpliva na dolgi rok na njegovo  imunost in imunski sistem, gostoto in črvstost dlake ter razvijanje morebitnih alergij in bolezni v zreli in starostni dobi mucka, zato mu privoščite ZANJ le najbolje <3 .
Prikaz velikosti narezanega surovega mesa z dodatkom goveje drobovine, količina hrane se dozira individualno glede na starost vašega mucka in količino serviranih  dnevnih obrokov in je na tej slikci prikazana  individualno. Vi jo dozirate v dogovoru z vašo vzrediteljico/ vzrediteljem.
Nataša Polonca VREČKO vzrediteljica pasemskih britank

Kardiološki pregled – HCM test vzrejnih muck Nataša Vrečko


Zadnje čase veliko pišem o nujnih in priporočljivih testih, ki jih opravljamo vzreditelji v času naše vzreje.
To počnem še posebej, ker je med vami še vedno veliko posameznikov, ki še vedno ne vedo kaj v bistvu pomeni rodovnik in s tem registrirano vzrediteljstvo pod okriljem posameznega Felinološkega društva in kaj pomeni na drugi strani brez nadzora sebi prepuščeno šteparstvo.
Danes sem se odločila, da vam povem kaj več o sledečem:
Včeraj smo opravili kardiološki pregled – HCM test vzrejnih muck, ki sicer ne spada med nujne teste za opravljanje vzreje britanske pasme je pa na seznamu priporočljivih testov, kakor lahko vidite na priloženem obrazcu zdravniškega potrdila. Test se opravlja večkrat in na določeno obdobje ali vsaj enkrat tekom vzreje. Muckino srce pregleda dr. vet medicine z ultrazvokom in opravi določene meritve, pri tem mora mucka nekaj minut ležati na boku in pri tem mirovati, za mačji karakter dokaj naporno 🙂.
Kot sem rekla test za britansko pasmo ni obvezen, saj niso podvržene boleznim srca, seveda s tem mislim le na pasemske, kar v večini ne drži za mešančke , ki jih plačujete po nižjih cenah ali morebiti ostale pasme navedene na obrazcu. Katere so te pasme lahko preverite na priloženem obrazcu. Je pa vsekakor etično od vsakega vzreditelja, ki mu je mar , da vzreja le zdrave mucke s preverjeno genetiko, da opravi tudi HCM test neglede na stroške, ki nastajajo testih ali v primeru ugotovljene napake srca ali bolezni celo izločitev mucka/mucke iz vzreje.
Pri nas je bil pri vseh opravljenih testih seveda v skladu pričakovanj b.p. 🙂.
Seveda so lahko te teste opravite z vašimi muckami tudi sami, kadarkoli po predhodnem naročilu pri dr.vet med Igorju Firmu 🙂.
Nataša Polonca Vrečko, vzrediteljica pasemskih britank

Kakšen praskalnik kupiti in kje!?

Včeraj ga. Teja in ga.Vesna, danes pa ga Urška, spraševale so, od kod nabavim svoje praskalnike, saj se jim zdijo veliki, kompaktni ob vsem pa še všečni. Ker je omenjena skupinica namenjena tudi deljenju napotkov, sem se odločila, da delim to informacijo,kar z vsemi vami. Torej ugodne in kompaktne praskalnike lahko naročite preko Zoohita. Meni so všeč in najbolj smiselni tisti s pralnimi in snemljivimi blazinicami. Na spodnjem linku lahko koristite -10% popust,ki ga obicajno podarim svojim strankam. Na tej spletni strani najdete vse za vaše hišne ljubljenče, po ugodnih cenah, plačate lahko po povzetju ali preko paypala, plačilne kartice, po predracunu…. https://www.zoohit.si/invitations/Natasa.Vrecko/1 ,gospa Urška pa sprasuje po teh,ki pa jih je moč dobiti zal le na kakšni večji mačji rastavi v tujini (Italija, Avstrija,..) ali na Češkem ,preko te spletne strani ,nisem pa preverila ali posiljajo tudi preko pošte za Slovenijo. https://www.rajenpets.cz/en/rajen-scratcher-b1-3ph-p10149/?cid=1887 

Ko kopujete praskalnik imejte v mislih, tudi, da ce bo ta prenizek  najverjetneje nebo zanimiv, saj imajo mačke rade ležisca na visokem.

https://drapaki.pl/index.php https://drapaki.pl/index.php

Ste vedeli, da so lahko številne rastline in druga sredstva, ki jih uporabljate v gospodinstvu lahko nevarne in toksične za vaše hišne ljubljenčke?

Strupi ali toksične snovi so najrazličnejše spojine, lahko so naravnega izvora kot sestavine nekaterih rastlin
in izločkov nekaterih živali ali pa umetne, kot na primer zdravila, čistilna sredstva, deodoranti, barve itd.
Če naši ljubljenčki pridejo v stik z njimi, povzročijo v njihovem telesu hujše ali milejše zastrupitve, ki se
utegnejo končati tudi s poginom.
Številne rastline vsebujejo snovi, ki lahko mačkam povzročijo kar nekaj težavic, zato moramo biti pri izbiri
sobnih rastlin previdni.
Nevarne so lahko tudi rastline, ki rastejo zunaj na vrtu.
Med najbolj nevarne rastline za mačke, pa tudi za pse, uvrščamo:

 

Tudi rozice so lahko nevarne

 

 

BODITE PREVIDNI 🧐

Prenos lastništva je potrebno urediti tudi na Zvezi Felinološkega Društva Slovenije

Pozdravljeni,

včeraj sem stopila v kontakt z kar nekaj vami in sicer skoraj z 80 odstotki novih lastnikov Kiki Cattery mačkončkov leta 2018 in 2017.
Še enkrat vas vljudno prosim, da vsi, ki še niste vpisali lastništva na svoje ime preko spletni strani ZFDS to storite v najkrajšem možnem času, vzelo vam bo le dve minutki vašega časa, potrebujete le potni list vašega mačkončka. JE BREZPLAČNO. Žal JAZ tega, zaradi novega zakona ne morem storiti.
To ni enako, kot vpis lastništva na veterinarski ambulanti v centralnem registru (tisto sem uredila v vašem imenu proti plačilu in z vašim podpisom že pred časom, sama).
Preverite vaša email in telefonska sporočila, z nekaterima pa smo že govorili. Ko opravite me prosim obvestite.Hvala. 
Spodaj pripenjam link, kjer uredite vpis lastništva na svoje ime.
http://www.zfds.si/sl/prijava_lastnistva